torstai 31. maaliskuuta 2016

Sohvan uusi ilme

Uusin viime kesänä Ruusulan sohvan. Talven aikana muhi ajatus, että sohvasta voisi tehdä entistä mukavamman.

Hommasinkin pitkin talvea kirppareilta tyynynpäällisiä ja kun kävin tekemässä Ruusulan ensimmäistä kevätsiivousta, päätin laittaa sohvan jo nätimmäksi. Ja nätti siitä mielestäni tulikin :)




sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Makuuhuoneen muutos

Ruusulan makuuhuone - tai oikeammin makuualkovi - on ollut murheenkryynini jo vuosia. Se on pieni hämärä tila, joka sinänsä toimii nukkumiseen erinomaisesti, mutta sen sisustaminen on ollut vaikea ikuisuusprojektini edellämainituista ominaisuuksista johtuen.

Etenkin valaistus on ollut haastavaa. Nykyinen (ruma) lamppu on tarjonnut hyvän valon, mutta ei miellytä silmää noin niinkuin yhtään. Kuvista näkee miten hyperhaastavaa noin hämärässä tilassa on ottaa valokuvia kun ei omista ammattilaisen vehkeitä.

No mutta. Äitiysvapaa avasi oven päiväkirpparointiin, ja vih-doin-kin löysin uuden lampun makkariin.

Sen lisäksi ostin helmalakanan sänkyyn sitä sievistämään. Samuelin nukkumapaikka täytyy vielä jotenkin järkätä, mutta eiköhän sekin kesään mennessä selviä.

Ennen:









Jälkeen:









lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäistarjotin?

Vanhat peltitarjottimet kukkakuvalla...yleensä nappaan ne kirppareilta kassan kautta mukaani. Mies vähän kritisoi välillä, että kannan "romua " sisään ja mitään ei lähde ulos.

Kritiikkiä välttääkseni nimesin tämän tarjottimen pääsiäistarjottimeksi - siinä on keltaista :))



keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Pieni ruusurasia

Pieni ja ruusuinen kirpparilöytö <3 Ennestään Ruusulan makkarin yöpöydältä löytyy jo yksi samantyyppinen. Säilytän rasioissa kaikkea pientä ja tarpeellista, kuten korvatulppia ja korviksia.

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Virkattu kesälaukku

Löysin aivan ihanan virkatun kesälaukun kirpparilta.  Tosin ostopäätös piti tehdä sekunnissa kun Samuel alkoi kovaäänisesti protestoida vaunuissa ja piti päästä ulos viilentymään :)

Vasta kotona huomasin, että laukun hihna oli liian lyhyt pitääkseni sitä olan yli.

Muutaman vyöhihnaviritelmän jälkeen löysin lankavarastoistani juuri oikean sävyistä kalalankaa ja virkkasin laukkuun uuden hihnan. Ihan toimiva ratkaisu, vaikka hihna ei tietenkään ole niin upeaa jälkeä kuin itse laukku.

Kirpparilta ovat myös virkatut lasinaluset. Päässä muhii muutama ajatus mitä niillä teen :)



torstai 17. maaliskuuta 2016

Muistikirja

Uusi muistikirja löytyi Citymarketista.  Ihanan pieni ja ruusuinen <3 ja tulee enemmän kuin tarpeeseen äitiysvapaalaisen huteran pään avuksi. Lankakerät on ostettu kierrätyskeskuksesta niiden herkullisen värin vuoksi. Mitähän niistä tekisi :)


tiistai 15. maaliskuuta 2016

Varma kevään merkki

Kastelukannu ja kukat :D

Löysin tämän söpön minikastelukannun Tigerista. Yleensä valitsen kierrätetyn version sisustustavaroissa, mutta tällä kertaa tein poikkeuksen kun hinta ei päätä huimannut...

Kukkataulun löysin Fidasta. Siinä oli tummanruskeat kehykset - eivät kovin hienot sellaiset - ja maalasin ne sitten mintunvihreäksi. Kuten kuvasta näkyy sutaisin ne hieman huolimattomasti, mutta toimiihan ne tuollaisinakin :)



sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kynttilälle

Kierrätyskeskuksesta bongattu kynttiläkippo. Tykkään, vaikka alunperin mietinkin onko se liian uusi kun kannatan niin sanotusti romumpaa tavaraa (lue: vähän kulahtanutta, rapistunutta, sellaista jolla on tarina takanaan).  Analysoimatta kynttiläkipon sielunelämää enempää, uskon sille löytyvän paikan Ruusulasta.


perjantai 11. maaliskuuta 2016

Mökkikuumetta

Näihin kuviin ja tunnelmiin...jotenkin alkaa kuumottaa ja on kuin jäitä polttelisi. Pääsispä jo mökille!


maanantai 7. maaliskuuta 2016

Ruusulan mökin esittely part 2

1. Mökki  on rakennettu kierrätyshirrestä vuonna 1994. Se on veistetty Hattulassa, purettu ja koottu uudestaan nykyiselle paikalleen Hämeeseen järven rannalle.































2. Se on kooltaan 50 m2.




























3. Mökissä on tupakeittiö, makuualkovi, pukuhuone ja sauna sekä iso lasitettu terassi.




























4. Sisätiloja on kunnostettu vuosina 2013-2015. 2016 kunnostetaan pukuhuone ja sauna. Esimerkiksi keittiön freesauksesta löytyy juttu täältä, terassin muutoksesta täältä ja eteisen muutoksesta täältä.

5. Pihaan rakennettiin ulkohuussi sekä rantapatio vuosina 2013 ja 2015. Pihapiirin kunnostus jatkuu vuonna 2016, mutta tarkoitus on pitää piha mahdollisimman luonnonmukaisena. Pihaprojektista voi lukea täältä.




























6. Mökin sisustus oli aiemmin hyvin shabby chic ja more is more, mutta perheen miesvallan myötä pahimmat ruusuhörhelöt on karsittu (yhdessä vaiheessa löytyi yli 100 ruusuista tavaraa :). Pastellit ja ruusut ovat silti jääneet sisustuksen punaiseksi langaksi. Lähes kaikki mökin kalusteet, astiat jne ovat hankittu kierrätettyinä tai tehty itse.




lauantai 5. maaliskuuta 2016

Kirppislöytöjä 2/2

Puolen hinnan kirppiskäynniltä tarttui mukaan myös ruusukuppi sekä kullan värinen ruusuhakaneula. Astiainventaari odottaa kun mökkikausi alkaa, vaan mitäs sitten jos mistään ei henno luopua :))



torstai 3. maaliskuuta 2016

Kirppislöytöjä 1/2

Mitä tapahtuikaan pyhälle lupaukselleni olla ostamatta Ruusulaan enää yhtään astioita...

...kun näin nämä ihanuudet kirpparilla, jossa kaikki tavarat olivat puoleen hintaan, pyhä lupaukseni vain unohtui. Nämä ruusulautaset ovat niin herkullisen väriset etten malta odottaa kahvikutsuja, joita ne kaunistavat <3 Taidan kuulostaa ihan pikkutytöltä karkkikaupassa - siltä ainakin tuntuu :))



tiistai 1. maaliskuuta 2016

Ruusulan pihaprojekti

Ruusulan filosofiaan kuuluu luonnollisuusja kierrätys niin mökissä kuin pihapiirissäkin. Sen takia piha on  mahdollisimman luonnonmukainen ja esimerkiksi nurmikoita sinne ei tulla kasvattamaan. Horsmat saavat kukkia vapaasti, mutta toki joitakin istuttettujakin kasveja mummon toimesta tontilla on.

Luonnonmukaisuus ei toki ole sama asia kuin ränsistyminen ja rehevöityminen. Mökin sisätilan kunnostukseen on kulunut sen verran aikaa, että piha on edennyt pienin askelin. Ranta on päässyt hieman rehevöitymään sillä uimaan on pulahdettu lähinnä naapurimökin rannasta. Pensaat taas ovat villiintyneet erityisesti viime kesänä, joka oli kovin sateinen.

Tulevana kesänä olisi suunnitelmissa

leikata kukkapuskat mökin edestä pois ja tehdä patio lasiterassin jatkeeksi,


harventaa järviheinää rannasta,



























muurata grilli rantaan,





























rakentaa rantapatiolle kevyt katos antamaan suojaa keskipäivän auringolta.

Aika monta projektia! Selvää lienee, että perheen miehet ovat näissä edustettuina...eli saas nähdä kuinka monta prokkista heidän kalenteriin tänä kesänä mahtuu. Pitäähän sitä jäädä aikaa myös riippumatossa lekotteluun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...